Vesti Alpsko skijanje- Frida Hansdoter došla do svog prvenca

Alpsko skijanje- Frida Hansdoter došla do svog prvenca

Kranjska Gora, SLO | 02.02.2014. | skijanje.rs
frida

Na Kranjskoj Gori je danas vožena trka Svetskog Kupa, jubilarna 50. Zlatna Lisica. Najbolje vreme posle dve vožnje ostvarila je, Šveđanka, Frida Hansdoter i tako došla do svoje prve pobede u karijeri.

Iako su vremenski uslovi bili jako loši, viđena je izuzetno zanimljiva i neizvesna trka, što svedoče i ostvarena vremena. Frida Hansdoter je slavila ispred sestri Šild i to sa pobedničkim vremenom od 1:50.17, samo 5 stotinki ispred Marlis Šild i 15 stotinki ispred Bernadet Šild.

Posle prve vožnje, najbolja je bila Mikaela Šifrin, trenutno vodeća u trci za mali kristalni globus u slalomu, dok je Hansdoterova bila drugoplasirana. Sneg je neprestalno padao, što je u drugoj vožnji dodatno pravilo problema svim takmičarkama. Kako su na red dolazile najbolje plasirane takmičarke iz prve vožnje, tako su uslovi na stazi bili sve lošiji. Frida Hansdoter je u drugoj vožnji ostvarila tek 19. vreme ali je to bilo dovoljno jer je Mikaela Šifrin napravila veliku grešku u gornjem delu stazu u drugoj vožnji.

Ovom pobedom, Frida Hansdoter je došla na samo 80 bodova zaostatka u borbi za kristalni globus u slalomu, dok je vodeća i dalje Mikaela Šifrin, koja je danas zauzela 7. mesto.

Takmičarke se sada sele u Soči, gde će se od sledeće nedelje takmičiti na Zimskim Olimpijskim Igrama.

 

Komentari