Vesti Alpsko skijanje: Fokus je na Super kombinaciji i gradskim trkama

Alpsko skijanje: Fokus je na Super kombinaciji i gradskim trkama

Zurich, SUI | 11.10.2012. | fis-ski, bihski
fislogo600

Tehnicki komitet FIS-a za alpske discipline na sastanku u Cirihu je u fokusu imao usvajanje kalendara takmičenja za zimsku sezonu 2012/2013.

U tom smislu su glavni predmet diskusiije bili super kombinacija i gradske priredbe/takmičenja kao deo FIS Ski Svetskog Kupa. Kroz sve nivoe FIS tela koja donose odluke, potvrđena je njihova podrška za pozicioniranje trka super kombinacije u Kalendar Svetskog kupa i to kao najznačajnijih, sa prosečno dve trke za žene i muškarce.

U dolazećoj sezoni će tradicionalna trka u Kombinaciji koja se održava u Kitzbuhel-u, a pobednika odredjuje najbolji rezultat sabranih vremena u spustu i slalomu, i dalje biti u Kalendaru ali se raspravlja o ideji da se ove sezone kombinuju rezultati iz Super G i noćnog Slaloma.
U sezoni 2012/2013., muškarci će imati super kombinaciju u Wengen-u (SUI), dok će žene da se takmiče u super kombinaciji u dve vrhunske trke u St.Moritz-u (SUI) i Meribel-u (FRA).

Za gradske trke, Komitet za Alpske discipline je predlozio Predsednistvu da se pravilo da pravo startuje prvih 16 takmičara/ki sa liste Svetskog Kupa u Slalomu (žene/muškarci) izmeni u pravo nastupa za najboljih 12 (1-12), plus po četri najbolja/e sa liste sveukupnih rezultata u Svetskom Kupu. Zemlja domaćin može da prijavi takmičare koji ne ispunjavaju ni jedan od ova dva kriterijuma.


     Izvor: bihski.com

Komentari