Vesti Alpsko skijanje - FIS kup Jahorina 2017.

Alpsko skijanje - FIS kup Jahorina 2017.

Jahorina | 23.02.2017. | skijanje.rs
fis jah 2017 800X486

U subotu i nedjelju 25. i 26. februara 2017. godine na Jahorini će biti održano međunarodno takmičenje u alpskim disciplinama FIS KUP "Jahorina 2017".

Ovo takmičenje ujedno predstavlja i Otvoreno prvenstvo BiH u alpskom skijanju. Voziće se discipline slalom i veleslalom u muškoj i ženskoj konkurenciji, a trla će biti održana na stazi Prača. Start trka je na 1840, a cilj na 1660 m/nv. Visinska razlika je 180m.

Organizatori takmičenja su Smučarski savez BiH, Smučarski savez Republike Srpske i SPD Jahorina sa Pala. Šef trke je Vladimir Vlado Lučić.

Preuzmite program takmičenja:
 - FIS CUP JAHORINA 2017 


FIS KUP "Jahorina 2017" - Žana prva, Strahinja treći u veleslalomu

Žana Novaković reprezentativka Bosne i Hercegovine i Austrjanac Florijan Flug i danas su bili najbolji u svojim konkurencijama, u disciplini veleslalom, na FIS trci na Jahorini. Žana i Florijan su i juče osvojili prva mesta u slalom disciplini. Drugo mesto u konkurenciji djevojaka osvojila je jučerašnja trećeplasirana u slalomu, Slovakinja, Zuzana Jakubkova. Treće mesto pripalo je reprezentativki Srbije Marti Dinić.

U konkurenciji muškaraca na drugoj poziciji našao se reprezentativac BiH Emir Lokmić, dok je srpski reprezentativac Strahinja Stanišić zauzeo treću poziciju.

Paljani Žana Novaković i Strahinja Stanišić i juče su u disciplini slalom zauzeli iste pozicije kao danas.

Za razliku od jučerašnje velike količine snijega koja je napadala tokom noći, organizatori i skijaši su se danas susreli sa novim, još većim poteškoćama. Izuzetno jak vjetar je stazu u potpunosti omekšao, te su organizatori imali velike probleme da je održe koliko toliko čvrstom za takmičare i obezbijede im identične uslove.

      Izvor, foto: Sarajevo-rs.com

 

 

Galerija slika

Komentari