Vesti Alpsko skijanje - FIS Evrobalkan kup na Kopaoniku

Alpsko skijanje - FIS Evrobalkan kup na Kopaoniku

Kopaonik | 24.03.2014. | SK NIS
ebzastave640

Jubilarno deseto međunarodno skijaško takmičenje FIS Evrobalkan kup “Niš 2014.”, čiji je inicijator i tehnički organizator Skijaški klub “Niš”, biće održano u ponedeljak i utorak, 24. i 25. marta 2014. godine, na stazi “Crna duboka” na Kopaoniku.

Evrobalkan kup je premešten na Kopaonik u poslednji čas, kada se već činilo da ove godine uopšte neće biti održan, jer na takmičarskim stazama Stare planine nije bilo dovoljno snega.

Do srede, 19. marta 2014. godine u podne, za ovogodišnji Evrobalkan kup prijavili su se skijaši iz Rumunije, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Belgije, Azerbejdžana, Kipra i Srbije. Gotovo je sigurno da će učestvovati i skijaški iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije, čime će organizatori biti prezadovoljni.

- Evrobalkan kup je trka iz međunarodnog skijaškog kalendara, na kojoj se osvajaju bodovi za svetsku rejting-listu, - kaže Ivan Pešić, predsednik Upravnog odbora niškog kluba. – Do pre nedelju dana bojali smo se da ove sezone uopšte neće biti uslova za održavanje ovog zahtevnog takmičenja. Zatim je na Kopaoniku pao sneg i mi smo brzom reakcijom uspeli da vratimo Evrobalkan u kalendar.

Tehnički delegat na Evrobalkan kupu biće proslavljeni jugoslovenski skijaš Tomaž Čižman, koji će na Kopaoniku obeležiti 25 godina od osvajanja bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Vejlu (SAD). Tako će 10. FIS evrobalkan kup “Niš 2014.” proteći u znaku dva jubileja – deset godina Evrobalkana i četvrt veka najvećeg Čižmanovog uspeha.

Boje niškog kluba na Evrobalkan kupu braniće troje juniora: Milica Mitić, Mladen Pešić i Nenad Marjanović.

Fotografije sa proteklih Evrobalkan kupova:

 

Galerija slika

Komentari