Vesti Alpsko skijanje - FIS Državno prvsnstvo BIH, Jahorina

Alpsko skijanje - FIS Državno prvsnstvo BIH, Jahorina

Jahorina | 25.03.2016. | sportdc.net
jah2016 rudic

U okviru FIS NC trke 18. marta 2016. na Jahorini, koja je otkazivana više puta do sada zbog loših vremenskih uslova, održano je i Državno prvenstvo u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Sama trka nije imala naročit odziv skijaša kao prethodnih godina, a razlog za to je svakako i često otkazivanje ove trke zbog nedostatka snega i zgusnut kalendar trka u zemljama u okruženju.

U konkurenciji seniora Marko Rudić je poneo titulu šampiona, a najbolja seniorka je Kristina Kusmuk. Kod juniora najbolji je bio Eman Emrić, koji je prvog dana FIS trke imao i sveukupno najbolje vreme. Drugi je bio Hidajet Alić, a treći Paljanin, Marko Šljivić. Najbolja juniorka je Sara Šišić.

Sveukupno, prvog dana FIS trke, koja je ujedno bila i nacionalni šampionat, pobedio je Eman Emrić sa 28 stotinki ispred Marka Rudića, i 1:55 ispred Barnabasa Sološa iz Mađarske.

Kod djevojaka pobednica prvog dana FIS trke je Ingrid Hamnes iz Norveške, ispred Sofije Rali iz Grčke i Sare Šišić iz Bosne i Hercegovine.

Drugog dana, 19. marta, FIS trke na Jahorini pobednik je Marko Šljivić ispred Benjamina Sološa, i Emira Lokmića. Kod devojaka najbolja je bila ponovo Ingrid Hamnes, druga je bila Sara Šišić, a treća Anastasija Drinjak.

 

Galerija slika

Komentari