Vesti Alpsko skijanje - Feliks Nojrojter pobednik slaloma u Kranjskoj Gori

Alpsko skijanje - Feliks Nojrojter pobednik slaloma u Kranjskoj Gori

Kranjska Gora, SLO | 09.03.2014. | b92
noiroiterkrgoramart2014a

Nemački skijaš Feliks Nojrojter trijumfovao je na osmom slalomu ovogodišnjeg Svetskog kupa, održanom u slovenačkoj Kranjskoj Gori.

Nojrojter je do četvrte pobede ove sezone, a devete ukupno stigao ukupnim vremenom od 1:45.50 minuta, sa 59 stotinki prednosti u odnosu na sunarodnika Frica Dopfera. Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se Norvežanin Henrik Kristofersen, koji je bio još dve desetinke dalje.

Nojrojter je posle prve vožnje imao samo pet stotinki zaostatka u odnosu na vodećeg Austrijanca Marija Mata, dok je Kristofersen imao tri desetinke slabije vreme od prvoplasiranog. U nastavku, Nojrojter je odskijao sjajno i preuzeo vođstvo od Dopfera, koji je u prvoj rundi imao peto vreme, da bi Mat na kraju bio diskvalifikovan.

Iza najbolje trojice našao se Italijan Patrik Taler, ispred vodećeg u generalnom plasmanu Marsela Hiršera, Žan-Baptista Granža iz Francuske i Šveđanina Matijasa Hargina. Prvu desetoricu kompletirali su Aleksi Pantiro iz Francuske, švedski skijaš Markus Larson i još trojica skijaša – Italijani Manfred Melg i Stefano Gos, odnosno Aksel Bek iz Švedske. Melg, Gos i Bek su imali identično vreme, pa je 12 skijaša bilo među najboljih deset.

Hiršer je posle slaloma u Kranjskoj Hori preuzeo prvo mesto u generalnom plasmanu i sada ima četiri boda više od Norvežanina Aksela Lunda Svindala. U poretku slaloma vodi Nojrojter sa 470 bodova, pet više od Hiršera, dok je treći Kristofersen sa 430 bodova.

Svetski kup u alpskom skijanju završava se sledeće nedelje u švajcarskom Lencerhajdeu, a skijaše sledeća trka očekuje u sredu, kada je na programu poslednji spust sezone.

    Foto: FIS

 

Komentari