Vesti Alpsko skijanje - Emilija Đurović druga na FIS CHI Zagreb trofeju na Sljemenu

Alpsko skijanje - Emilija Đurović druga na FIS CHI Zagreb trofeju na Sljemenu

Sljeme, Zagreb, CRO | 16.02.2021. | Skijanje.rs
Djurovic Emilija 1 1200x730

FIS CHI "Zagreb trofej 2021" kup u alpskom skijanju za decu (ex Trofej Vjeverica) održava se u utorak i sredu 16 i 17. februara 2021. na stazi Crveni sput na Sljemenu iznad Zagreba.

Prvog takmičarskog dana u utorak na programu su bile trke GS veleslaloma na kojoj je jedna od najperspektivnijih mladih takmičara Srbije, Emilija Đurović zauzela drugo mesto u uzrasnoj kategoriji U14.

Emilija je vozila izvanredno i nakon prolaska gornjeg strmog dela staze imala daleko najbolje prolazno vreme. Na žalost, u srednjem ravnijem delu staze je imala kontakt sa kapijom koji ju je donekle izbacio iz željene putanje vožnje i oduzeo dragoceno vreme... Na kraju je sa samo 14 stotinki zaostatka završila trku iza slovenačke takmičarke Gaje Kidrič. Trećeplasirana italijanka Irene Collautti je imala više od sekunde zaostatak.

Ostaje žal za propuštenom prilikom i nada i želja da na trci slaloma u sredu bude najbolja i da se popenje na najviši stepenik pobedničkog postolja.

Mora se istaći na je krajem januara Emilija imala veoma uspešan nastup i na FIS CHI AlpeCimbra kupu u italijanskoj Folgariji. Na ovom takmičennju, koje se smatra nezvaničnim Svetskim dečijim prvenstvom, u trci velaslaloma 21.01.2021. za svoj uszrast U14, Emilija Đurović je zauzela 4 mesto, i za malo joj je izmakao podijum.

Ovim dobrim Eminim rezulzatima svakako je doprineo predanim radom i zalaganjem njen trenar, slovenac Matic Medvešek.

Sutra u sredu 17.01.2021. na programu je trka slaloma u dve vožnje. Ema je u prvoj grupi, dobila je dobar strartni broj 3! SREĆNO EMA!

Na ovogodišnjem FIS Zagreb Trofeju, pored Emilije Đurović, u kategorijama U14 i U16 nastupaju i sledeći takmičari iz Srbije, koji su na trkama veleslaloma zauzeli sledeće pozicije:

U14 - devojčice
 2 ĐUROVIĆ Emijija - SK Crvena zvezda

U14 - dečaci
11 TASIĆ Dusan - SK NS ski team
18 ILIJEVSKI Matija - SK BSK

U16 - devojčice
19 NIKOLIĆ Iva - SK BSK  
21 LAZOVIĆ Petra - SK MM

U16 - dečaci
31 BANIĆ Filip - SK BSK   
32 MITRIĆ Vanja - SK BSK 


Organizator FIS CHI "Zagreb trofej 2021" kup u alpskom skijanju za decu je Zagrebački Skijaški savez, a takmičenje je nasledilo FIS Trofej Vjeverica koje je pokrenuto 1994. godine.



Komentari