Vesti Alpsko skijanje - Dve pobede Ilke Štuhec u Val Gardeni

Alpsko skijanje - Dve pobede Ilke Štuhec u Val Gardeni

Val Gardena, ITA | 19.12.2018. | b92.net
ilka stuhec 960x584 AP

U utorak i sredu 18 i 19. decembra 2018 u italijanskoj Val Gardeni skijašice su vozile prve ovosezonske trke u brzinskim disciplinama spust i superveleslalom. Na obe trke je dominirala slovenačka skijašica Ilka Štuhec, koja je ostvarila prve pobede nakon pauze zbog teške povrede.

Val Gardena - utorak, 18. decembar 2018. - Spust

Nakon 422 dana bez trijumfa i duge pauze zbpg teške povrede kolena koja joj je upropastila olimpijsku sezonu, Ilka Štuhec se vratila među pobednike. Slovenačka skijašica slavila je u utorak u spustu u Val Gardeni prvu pobedu ove sezone i prvu od 15. marta 2017.

Štuhec je trijumovala sa 0,14 sekundi prednosti ispred Italijanke Nikol Delago i Austrijanke Ramone Sajbenhofer na prvom ženskom spustu na stazi Saslong u istoriji.

U utorak nije nastupila vodeća u generalnom poretku Svetskog kupa Mikaela Šifrin, koja je specijalista za tehničke discipline. Spust je propustila i druga Amerikanka Lindzi Von, kao i olimpijska šampionka u ovoj disciplini Sofija Gođa koje pauziraju do januara zbog povreda.

Val Gardena - sreda, 19. decembar 2018. - Superveleslalom

Slovenačka skijašica Ilka Štuhec pobedila je u superveleslalomu, trci koja je u sklopu Svetskog kupa održana u italijanskoj Val Gardeni.

Štuhec je trku završila za 1:31,87 minuta i za 0,05 sekundi bila je brža od drugoplasiranih Tine Vajrajter iz Lihtenštajna i Austrijanke Nikol Šmidhofer. Ona sada ima devet pobeda u Svetskom kupu, od kojih su tri u superveleslalomu.

Amerikanka Mikaela Šifrin propustila je dve trke u Italiji kako bi se odmorila pred predstojeća takmičenja. Ona i dalje vodi u plasmanu superveleslaloma, kao i u ukupnom poretku Svetskog kupa, gde je za 330 bodova ispred Šmidhofer.


        Foto: Marco Trovati / AP

Komentari