Vesti Alpsko skijanje - Državno prvenstvo Srbije na Staroj planini

Alpsko skijanje - Državno prvenstvo Srbije na Staroj planini

Stara planina | 09.03.2018. | Skijanje.rs
Fis Stara Planina Milan Zlatkovic 3 640x389

Državno prvenstvo Srbije u alpskom skijanju održano je od 06-09. marta 2018. u ski centru Stara planina. Prvenstvo organizovao Skijaški savez Srbije, a tehnički organizator Prvenstva je Ski klub Midžor iz Knjaževca uz nesebičnu pomoć JP Skijališta Srbije.

U utorak 6. marta održane su dve trke Super kombinacije u muškoj i ženskoj konkurenciji, a sabirala su se vremena trke Superveleslaloma i trke Slaloma. Vožena je Juniorska - FIS NJC tka - pobedio Bence Nagy, HUN a svoje FIS NC tke su imali seniori- pobedio Marko Stevović, SRB.

U sredu 7. marta u okviru Državnog prvenstva Srbije na programu su bile trke FIS Superveleslaloma u obe konkurencije za Juniore - NJC  i seniore NC kategorije - na obe pobedio olimpijac Srbije Marko Vukićević.

U četvrtak 8. marta vožena je FIS trka Slaloma - pobedio grk Nikolas Tyiovas, a dan kasnije u petak 9. marta trka FIS Veleslaloma u obe konkurencije pobedio naš Marko Stevović.

Sve trke se boduju i za Alpski kup Srbije, a vožene su na stazama Sunčana dolina i Konjarnik.

Finale Alpskog kupa Srbije - FIS Evrobalkan kup
Do kraja sezone Alpskog kupa Srbije 2017/2018 skijaše očekuju još četiri trke na Kopaoniku u tehničkoj organizaciji Ski kluba NIŠ iz Niša.

Več tradicionalni FIS Evrobalkan kup održava se 15 i 16. marta. U četvrak s vozi FIS veleslalom a u petak FIS slalom.

Najmlađe kategorije skijaša takmičarsku sezonu će zatvoriti 17 i 18. marta "Kupom Šampiona". Vozi se veleslalomom za kategorije Deca i Cicibani kao i slalomom, poslednjeg dana, za kategoriju Deca.

Foto: Facebook strane takmicara

Galerija slika

Komentari