Vesti Alpsko skijanje - Dominacija Marsela Hiršera nastavljena i u Alta Badiji

Alpsko skijanje - Dominacija Marsela Hiršera nastavljena i u Alta Badiji

Alta Badia, ITA | 18.12.2018. | b92.net
altabadia dec2018

Nakon Val Gardene, u nedelju i ponedeljak Svetski kup u alpskom skijanju za muškarce je nastavljen u komšijskom ski centru Alta Badia, oba u Dolomitima u poznatom skijaškom "krugu" Sella ronda. U nedalju je na programu bio veleslalom a u ponedeljak noćna trka u paralel veleslalomu.

Alta Badia - ponedeljak, 17.12.2018. - Paralel veleslalom

Austrijski skijaš Marsel Hiršer pobedio je u paralelnom veleslalomu u trci u italijanskoj Alta Badiji. Hiršer se izjednačio na trećem mestu večne liste po broju pobeda sa sunarodnicom Anemari Mozer-Prel.

Austrijanac je ostvario 62. pobedu u Svetskom kupu, a ispred njega i Mozer Prel su samo Šveđanin Ingemar Stenmark sa 86 pobeda i Amerikanka Lindzi Von sa 82. To je njegova druga pobeda u dva dana, nakon što je pobedio i u veleslalomu u Alta Badiji.

Drugo mesto zauzeo je Francuz Tibo Favro, koji je za Hiršerom zaostao 0,14 sekundi. Treći je bio Francuz Aleksi Pantiro, koji je pobedio branioca titule Šveđanina Matsa Olsona uz prednost od 0,18 sekundi.


Alta Badia - nedelja, 16.12.2018. - Veleslalom

Austrijski skijaš Marsel Hiršer pobedio je u veleslalomu u Alta Badiji i tako se vratio na vodeće mesto u generalnom plasmanu Svetskog kupa. Hiršer je u Alta Badiji pobedio šestu godinu zaredom. Iza sebe je ostavio francuske skijaše Tomu Fanara i Aleksisa Pinturola.

Fanar je na kraju završio sa 2,53 sekunde sporijim vremenom od pobednika, ali je ostvario podvig, s obzirom na to da je posle prve trke bio tek na 14. mestu. Iako je imao veliku prednost posle prve trke, Hiršer je dominirao i u drugoj, sa boljim vremenom na svakoj od kapija. Jedinu grešku napravio je na samom kraju.

"Zvuči čudno, ali se nisam osećao toliko moćnim na stazi", izjavio je Hiršer posle trke. On je tako povećao rekord jer je prošle godine na istom mestu postao prvi skijaš koji je ostvario pet vezanih trijumfa. Jedini sa šest pobeda na jednom skijalištu pored Hiršera je Ted Ligeti, ali je on to uradio tokom sedam godina u Kranjskoj Gori.

    Foto: Zoom, Fis

Komentari