Vesti Alpsko skijanje - Danijel Albreht i Katrin Helcl završili skijašku karijeru

Alpsko skijanje - Danijel Albreht i Katrin Helcl završili skijašku karijeru

| 07.10.2013. | B92, Beta
danielalbrecht helcl3

Bivši Svetski šampioni u alpskom skijanju, švajcarac Danijel Albreht, i nemačka skijašica Katrin Helcl doneli su odluku da se poviku iz takmičarskog skijanja zbog zdravstvenih razloga.

Švajcarski skijaš Danijel Albreht, posle skoro pet godina od teške povrede mozga i pluća koju je zadobio na treningu spusta u Kicbilu, okončao je karijeru. Ovaj 30-godišnji Švajcarac svoju odluku saopštio je na svom sajtu.

Albreht je u svojoj karijeri odvezao 138 trka u Svetskom kupu i zabeležio tri pobede u veleslalomu i jednu u kombinaciji, a bio je i svetski šampion 2007. godine u kombinaciji u švedskom Oreu.

Albreht je u januaru 2009. godine doživeo težak pad na treningu spusta u austrijskom Kicbilu i pretrpeo povrede mozga i pluća, nakon čega je proveo 16 dana u indukovanoj komi.

On je svoju poslednju trku u Svetskom kupu odvezao u Kranjskoj Gori u martu 2012. godine, a prošlog novembra pretrpeo je tešku povredu levog kolena na treningu u spusta u Lejk Luizu od koje se još nije oporavio.

---

Katrin Helcl završila karijeru

Bivša svetska sampionka u veleslalomu Katrin Helcl (Kathrin Hölzl) najavila je da završava karijeru zbog zdravstvenih problema.

„Poslednje dve godine bile su naročito teške, samo sam odlazila kod lekara i stalno sam imala bolove u leđima“, rekla je 29-godišnja nemačka skijašica.

Helclova je napravila pravu senzaciju u februaru 2009. godine, kada je na Svetskom prvenstvu osvojila zlato u veleslalomu, a do tada se samo dva puta našla na podijumu u Svetskom kupu.

Nemačka skijašica je u novembru i decembru te godine ostvarila prve i jedine dve pobede u Svetskom kupu, u Aspenu i Lincu, obe u veleslalomu, da bi na kraju sezone osvojila Kristalni globus u toj disciplini.

 

Komentari