Vesti Alpsko skijanje - Danas na programu slalom u muškoj konkurenciji

Alpsko skijanje - Danas na programu slalom u muškoj konkurenciji

Levi, Finska | 17.11.2013. | skijanje.rs
worldcuplevirgb 1

U nedelju 17.11.2013. na programu će biti takmičenje u Slalomu u muškoj konkurenciji Svetskog Kupa koje se održava u Leviju, Finska. Prva vožnja počinje u 10h a druga je zakazana za 13h. Izvučeni su startni brojevi da će prvi startovati Šveđanin Andre Myhrer dok će u među prvih deset startovati još Dopfer, Kostelić, Neureuther, Hirscher, Moelgg, Matt, Hargin, Herbst i Pranger, tim redosledom.

Zanimljiva statistika pokazuje da se Marcel Hirscher našao na podijumu na svih devet trka u slalomu, prošle sezone, i svakako da mu je cilj da nastavi i ove godine i danas važi ja jednog od glavnih kandidata za najviši plasman. Poslednji put kada se Hirscher nije našao na podijumu, bilo je 2012. godine u trci Svtskog Kupa u Schladmingu. Ima 10 pobeda u karijeri u Svetskom Kupu u slalomu. Ako u nedelju dođe do jedanaeste pobede, iznednačiće se sa Italijanom Giorgio Rocca, na osmom mestu najboljih svih vremena a takođe bi to bila i jubilarna stota pobeda Austrijanaca u ovoj disciplini Svetskog Kupa. Prošle godine je ovde zauzeo drugu poziciju, odmah iza Andre Myhrera.

Još jedan od favorita i pretendenata na visok plasman je svakako, Ivica Kostelić. U nedelju bi, ukoliko trijumfuje, Ivica mogao da postane najstariji pobednik trke slaloma Svetkog Kupa sa svojih 33 godine i 359 dana. Ako se nađe na postolju, mogao bi da bude treći najstariji čovek koji se našao na podijumu, odmah iza Stangassinger (AUT, 34-176) i Alois Vogl (GER, 34-134). On ima 15 pobeda u slalomu u dosadašnjoj karijeri i ako danas ostvari pobedu, izjednačiće se na listi najboljih svih vremena sa Marc Girardelli (LUX), odmah iza Ingemar Stenmark (SWE) koji ima 40 pobeda, i Alberto Tomba (ITA) koji ima 35.

Među potencijalnim kandidatima za visko plasman, tu su još i prošlogodišnji pobednik Myhrer, Pinturault, Matt, Moelgg.

Komentari