Vesti Alpsko skijanje - Ana Feninger zbog povrede propušta sezonu Svetskog kupa

Alpsko skijanje - Ana Feninger zbog povrede propušta sezonu Svetskog kupa

Soelden, AUS | 22.10.2015. | b92
Anna fMirjaGeh

Austrijska skijašica Ana Feninger pokidala je ligamente desnog kolena pa je završila sezonu tri dana pre njenog početka.

Aketulna pobednica Svetskog kupa poredila se prilikom pada na treningu u sredu 21. oktobra 2015, a uoči veleslaloma na glečeru Retenbah.

"Povreda je veoma ozbiljna, ali nije najgora moguća za skijaša. Postoje realne šanse da normalno nastavi karijeru", rekao je doktor Kristijan Hozer koji je operisao Feninger u Insbruku.

Austrijanka će morati da pauzira 9-12 meseci, a Hozer je kao primer uspešnog oporavka naveo drugog austrijskog skijaša Stefana Gergla, koji se vratio skijanju nakon indentične povrede pre devet godina.

Trener austrijskog ski tima Minharat Tatšl rekao je da je pad Feningerove nije bio posebno težak, več prilično uobičajen, da je malo udarila koleno, ali da je tek kasnije bol počeo da raste.

25-ogodišnja austrijanka, koja je poslednje dve sezone osvajala titulu ukupne pobednice Svetskog kupa ima probleme sa kolenom već godinama.

Feninger je prošle godine podelila prvo mesto u toj trci sa Amerikankom Mikaelom Šifrin.Feninger je je olimpijska šampionka u superveleslalomu, a ima četiri zlatne i ukupno osam medalja sa Igara i svetskih prvenstava. U Svetskom kupu je trijumfovala na 14 trka.

Nova sezona biće otvorena u subotu tradicionalnom trkom u veleslalomu na glečeru Retenbah.

          Izvor: b92     Foto: Mirja Geh

 

Komentari