Vesti Alpsko skijanje - 15. Evrobalkan kup - NIŠ 2019 na Kopaoniku

Alpsko skijanje - 15. Evrobalkan kup - NIŠ 2019 na Kopaoniku

Niš - Kopaonik | 01.03.2019. | Skijanje.rs
15 Evrobalkan kup NIS 2019 750

Skijaški klub "NIŠ" nastavlja dugu tradiciju organizacije jednog od najvećeg medunarodnog takmičenja u alpskom skijanju u Srbiji i okruženju.

15. Evrobalkan kup - NIŠ 2019, Održava se na Kopaoniku 01. i 02. marta 2019. Na stazi CRNA DUBOKA u petak se održava trka u veleslalomu a u subotu je na programu slalom. Nastupaju takmičari iz osam zemalja u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Pored bodovanja za rang listu Svetske skijaške federacije FIS, rezultati takmičara iz Srbije se boduju i za nacionalni Alpski kup.

U nastavku ovog međunarodnog takmičenja u nedelju i ponedeljak 3-4. marta 2019. Ski klub iz Niša organizuje "Kup šampiona 2019. za mlađe kategorije takmičara (U10,U12,U14,U16) u veleslalomu i slalomu koje se takođe boduje za Alpski kup Srbije.

15. FIS Evrobalkan Kup - NIŠ 2019, Dan I

Pod pokroviteljstvom Grada Niša i uz pomoć JP Skijališta Srbije i Skijaškog saveza Srbije, Ski klub "NIŠ" je po 15. put uspešno organizovao medjunarodno FIS takmičenje u alpskom skijanju pod nazivom "15. FIS EVROBALKAN KUP - NIŠ 2019". Takmičenje je održano 01.03. i 02.03.2019. godine na Kopaoniku. Učešće je uzeo veći broj takmičara iz zemlje i inostranstva. Tehnički delegat je bio gospodin Miran Rauter iz Slovenije.
Prvog dana takmičenja vožena je trka u disciplini veleslalom na stazi DUBOKA 1.
U konkurenciji dama 1.mesto je osvojila Simona Skrobanska iz Bugarske, druga je bila takmičarka SK "NIŠ" i reprezentativka Srbije Petra Veljković, a treće mesto je pripalo rumunki Benga Lulia Petruti.
Kod muškaraca 1.mesto je osvojio Rechtenberg Jan iz Češke, 2.mesto je pripalo Pavelka Kristijanu, a 3.mesto je zauzeo Lyapev Kristyan iz Bugarske.
Ski klub "NIŠ" je na ovom takmičenju imao 4 svoja predstavnika, napred pomenutu Petru Veljković (2.mesto), Nataliju Pešić (4.mesto), Dunju Radivojević (5.mesto) i Veselina Zlatkovića (DNF).
Takmičenje je bodovano za Alpski kup Srbije tako da su u konkurenciji dama prva tri mesta pripala takmičarkama SK "NIŠ", Petri (1.mesto), Nataliji (2.mesto) i Dunji (3.mesto).

15. FIS EVROBALKAN KUP - NIŠ 2019, DAN II

Drugog dana takmičenja 15. FIS EVROBALKAN KUP - NIŠ 2019, na Kopaoniku, vožena je trka slaloma pod nešto lošijim vremenskim uslovima.
U konkurenciji dama 1.mesto je osvojila naša Petra Veljković, 2.mesto je pripalo rumunki Benga Lulia Petruti, a 3.mesto je zauzela još jedna takmičarka SK "NIŠ" Natalija Pešić.
Kod muškaraca 1.mesto je pripalo Antoniju Ristevskom iz S.Makedonije, drugi je bio Lyapev Krstiyan iz Bugraske, a 3.mesto je zauzeo Pavelka Kristijan iz Češke.
Poredak za Alpski kup Srbije u konkurenciji dama je bio isti kao i prethodnog dana, Petra Veljković (1.mesto), Natalija Pešić (2.mesto) i Dunja Radivojević (3.mesto), a u konkurenciji muškaraca naš Veselin Zlatković zauzeo je 3.mesto.

 

Galerija slika

Komentari