Vesti Almaty - Kandidat za FIS Svetsko nordijsko prvenstvo 2019.

Almaty - Kandidat za FIS Svetsko nordijsko prvenstvo 2019.

| 27.04.2014. | bihski.com
almati2019540

Kazakstanski grad Almaty je jedan od četri kandidata koji se takmiče za domaćina FIS Prvenstva sveta u nordijskim disciplinama koje će se održati 2019.godine. Kandidati su još Oberstdorf (GER), Planica (SLO) i Seefeld (AUT).

Almaty je lociran u srcu Euroazije u podnožju planinskog masiva Tien Shan, i predstavlja most kontakta istočne i zapadne kulture. Moderan finansijski, poslovni, kulturni i multinacionalni centar su sagradili građani koji imaju jednak interes za zimske i letne sportove.

Razvijenost nordijskih skijaškiih disciplina u Almaty je dovelo do izgradnje nekoliko sportskih objekata upotrebljenih po prvi put za odrzavanje 7.Azijskih Zimskih Igara 2011. godine. Danas, Almaty ima moderan kompleks za nordijske discipline sa pet skakaonica za smučarske skokove (K125, K95, K60, K40, K20) i stazu za biatlon i smučarsko trcanje izgradjene po FIS pravilima. Svi objekti su opremljeni opremom neophodnom za održavanje sportskih takmičenja visokog nivoa.

Grad Almaty, koji je najveći grad u Kazakhstanu, ima razvijenu infrastrukturu, stabilnu ekonomiju i prelepo prirodno okruženje. Pored kandidature za FIS Prvenstvo sveta, Almati je i domaćin 28. Zimske Univerzijade 2017.godine i jedan je od aplikanata za domaciina ZOI - XXIV Zimskih Olimpijskih Igara 2022. godine.

Kazakhstanski narod je poznat po održavanju tradicije gostoljubivosti koja će biti podržana angažmanom broojnih volontera spremnih za angažman na uspešnom održavanju ovih takmičenja.

Mi bi želili da postanemo nova destinacija na kojoj će se održati FIS Prvenstvo sveta u nordijskim disciplinama 2019.godine i spremni smo da ugostimo učesnike tog takmičenja ovde u Almaty.

Tokom ove godine na FIS Kongresu u Barseloni (SPA), Almaty će prirediti finalnu prezetaciju pred FIS Predsednistvom a ujedno će prezetirati ove kandidature putem izložbenog štanda u objektu u kojem će se održati Kongres.

Zvanično saopštenje izabranog domaćina FIS Prvenstva sveta u Nordijskim disciplinama 2019.godine će se održati u četvrtak 5. juna 2014.godine.

 

Galerija slika

Komentari