Vesti Aleksi Pinturo pobednik veleslaloma u Garmišu

Aleksi Pinturo pobednik veleslaloma u Garmišu

Garmiš-Partenkirhen | 24.02.2013. | B92
pinturogarmis2013

Francuski skijaš Aleksi Pinturo trijumfovao je na šestom veleslalomu ovogodišnjeg Svetskog kupa, održanom u nemačkom Garmiš-Partenkirhenu. Pinturo je do prve pobede u karijeri u toj disciplini, a četvrte ukupno, došao u vremenu od 2:32.42 minuta, sa šest desetinki prednosti u odnosu na vodećeg u Svetskom kupu Marsela Hiršera. Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se svetski šampion u veleslalomu Ted Ligeti, koji je bio tri stotinke iza Hiršera.

Posle prve vožnje, u vođstvu je bio domaći skijaš Feliks Nojrojter, koji je imao 24 stotinke prednosti u odnosu na Pinturoa, dok je treći bio još jedan Nemac Fric Dopfer. Hiršer je tada bio šesti, sa 75 stotinki zaostatka, dok je Ligeti bio odmah ispred njega.

U nastavku, Hiršer je, kao i mnogo puta ove sezone, odskijao odlično, a potom su rivali ili bili sporiji od njega ili nisu uspeli da dođu do cilja, sve dok na red nije došao Pinturo. Mladi Francuz je bio sjajan duž cele staze i bez problema je došao do vođstva, da bi na kraju Nojrojter izgubio dosta vremena i morao je da se zadovolji 12. mestom.

Iza najbolje trojice sledili su Finac Markus Sandel,  Manfred Melg iz Italije, Norvežanin Aksel Lund Svindal i Stiv Misilije iz Francuske. Prvu desetoricu kompletirali su Austrijanci FIlip Šerghofer i Marsel Matis, i Masimilijano Blardone iz Italije.

Zahvaljujući drugom mestu, Hiršer sada na čelu generalnog plasmana ima 1.215 bodova, 209 više od Svindala. U poretku veleslaloma, prvi je Ligeti sa 520 bodova, a prati ga Hiršer, koji je imao 415.

Svetski kup u konkurenciji skijaša se nastavlja sledećeg vikenda u norveškom Kvitfjelu, gde će se takmičiti u spustu i superveleslalomu.

Komentari