Vesti Aksel Lund Svindal: Treptaj oka

Aksel Lund Svindal: Treptaj oka

| 01.01.2014. | Redbull.rs
aksel lund svindal640x389to

Norveški skijaš Aksel Lund Svindal odlučio je da svim ljubiteljima skijanja da uvid u to koliko je spust zaista ekstremna disciplina kroz film „Treptaj oka“.

Uprkos tome što svi koji žele mogu da gledaju većinu trka u spustu tokom sezone preko malih ekrana, mnogi ne dobiju šansu da razumeju koliko je skijanje na takvim stazama opasno.

Uz pomoć specijalnih kamera, sada će dobiti priliku da to učine zahvaljujući Svindalu, a sve je snimljeno na njegovom domaćem terenu, u Norveškoj. Zahvaljujući kombinaciji naprednog zvuka i specijalnim kamerama, ljubitelji skijanja dobili su šansu kako je zaista biti svetski šampion u spustu na neverovatno zahtevnoj stazi u Kvitfjelu.

Svindal iza sebe ima dva velika Kristalna globusa, a trenutno je aktuelni šampion Svetskog kupa u superveleslalomu i spustu, a u najprestižnijoj disciplini je i šampion sveta. Iako se odlučio da mu specijalnost budu brzinske discipline, pre svih svojih uspeha doživeo je težak pad u Biver Kriku 2007. godine, koji je vrlo lako mogao da mu završi karijeru.

U filmu „Treptaj oka“ može da se vidi i ta trka i ona predstavlja potvrdu mentalne snage i odlučnosti norveškog skijaša, koji se potom vratio jači nego ikada. Potvrda toga je i da je u Biver Kriku od tada slavio tri puta, dva puta u spustu i jednom u superveleslalomu. Jedan od tih trijumfa na toj stazi došao je i ove sezone i to mu je bila druga pobeda, posle slavlja u superveleslalomu u Lejk Luizu. Svindal je potom slavio i u superveleslalomu u Val Gardeni i spustu u Bormiju.

Svindal je trenutno vodeći u generalnom plasmanu sa 630 bodova, ispred branioca titule Marsela Hiršera, koji je sakupio 435 bodova. Naredni izazovi najbolje skijašen današnjice očekuju 6. januara, kada ih očekuje slalom u Bormiju.

 

Komentari